Badmintonstrenge og spillet

Der er utrolig mange ting som kan påvirke dig som badmintonspiller. Badmintonstrenge har en stor betydning på dit spil som badmintonprofil. Det er derfor vigtigt at finde den helt rigtige badmintonstreng, samtidig med hvad for en hårdhed strengen bliver strenget op med har en kæmpe virkning.

Hvis du fx vælger en hård opstrengning er der ikke så meget trampolineffekt i strengfladen, til gengæld får du mere kontrol over bolden og den lander mere præcist. Er du knap så øvet bør du vælge en lidt blødere opstrengning, da den så vil være mere tilgivende over for slag hvor du rammer bolden uden for midten af badmintonketcheren.

Normalt har strengene i din badmintonketsjer til opgave at lave en trampolin-effekt, så bolden får mere fart over mod modspillerens bane, netop derfor er alle badmintonstrenge elastiske op til en hvis punkt. Førhen brugte de grise tarme til at lave badmintonstrenge, men inden for de sidste 20 år har de kunstige badmintonstrenge taget føringen, da holdbarheden er klart højere og da de ikke har brug for at blive vedligeholdt. De kunstige strenge produceres af multi-fillamel fibre samt derefter bliver de overtrukne med et materiale afhængende hvilke spillegenskaber firmaet vil at fremhæve. Helt basalt består en badmintonstreng af 3 lag, først et lag bestående af meget tynde fibre i polyester som ligger side om side i hele strengens længde. Uden på dem er der et lag vævet af den samme tynde polyester og til sidst er der tilført en coating på ydersiden, eller også er der vævet et sidste lag i et specielt materiale som giver strengen enten bedre holdbarhed eller øget ru-hed som giver bedre kontrol med bolden

Yonex anses som værende planetens bedste producent af badmintonstrenge samt betragtes også som den førende inden for innovation af metoder til strengeproduktion samt udvikling af badmintonstrenge. Når man anskaffer sig nye Yonex badmintonstrenge til ens badmintonketcher skal man som spiller være opmærksom på hvad for en badmintonstreng man ender ud med. Dette er meget afhængig af ens spillestil.

Denne er mest afhængende af spilletype/spillestil. Der eksistere Yonex badmintonstrenge med vectran på ydersiden, som er kendt som Yonex BG80 badmintonstrenge og er den mest solgte streng i verden. Hvis du er mere til durability bør du vælge Yonex badmintonstrengen BG 65 TI, som er belagt med hydro titanium, så den ikke bliver slidt så hurtigt som andre Yonex badmintonstrenge. Sidst men ikke mindst har man chansen for at bruge Yonex BG 66 Ultimax, som er den tyndeste badmintonstreng på markedet, og derved giver den reneste lyd, den springer dog også en smule hurtigere, hvilket er ulempen.

Hvis du vil kan du se mere omkring badmintonstrenge på denne webshop: Sport-net.dk