Julen varer længe, koster mange penge – så lån til julegaver

”Så har vi altså jul igen, det la’r sig ikke skjule”, som den gamle sang siger. Nej, det tør siges. I formiddags var jeg lige nede i boghandlen og der vrimlede det med forvirrede mennesker, der stormere op og ned langs reolerne og de til lejligheden fremsatte borde med bunker af bøger, tasker og andre boghandlervarer på jagt efter den helt rigtige julegave til denne eller hin slægtning eller ven.

Fingrene blev ikke lagt imellem! Kunderne slæbte store stakke bøger og andet habengut til kassen. Det virkede jo som om, at de havde millioner af kroner på kontoen til at købe julegaver for.

Som jeg stod der og ventede på at det blev min tur til at kunne betale for min avis – ja, jeg er en gammeldags type, der foretrækker at få tryksværte på fingrene, når jeg skal læse nyheder – kom jeg til at tænke på, hvor mange af kunderne, der købte julegaver for deres egne penge.

Lån til julegaver med forsigtighed

For desværre er der stadig mange, selv efter en af de største finanskriser i moderne tid, der låner penge til at holde jul og købe julegaver for. Det er jo egentlig lidt skræmmende at tænke på… for så kan de bruge resten af året til at betale af på de gaver, de har givet til jul. Det er da et eller andet sted et skråplan, at komme ind på…

Da jeg kom hjem og havde læst avisen, spøgte de tanker stadig i mit baghoved, så jeg gav mig til at søge på nettet efter nogen, der havde en god guide til dem, der påtænkte at låne penge til at købe julegaver for.

Jeg fandt en på julenyt.dk, hvor de skriver nogle rigtige fornuftige ting om lån til julegaver. Den artikel skulle du tage at læse, hvis du tænker på at låne penge – ikke bare til julegaver, men til alt muligt.

Stor thumbs up herfra.