Pas på billige smykker!

Der er bestemt intet i vejen med billige smykker, og som ved enhver anden vare gælder det naturligvis om at gøre de bedste køb. Desværre viser det sig ofte, at billige smykker fra østen indeholder nikkel, og det er ikke uproblematisk at bære sådanne smykker. Der er nemlig risiko for at udvikle nikkel-allergi, og er allergien først en realitet, kommer man aldrig af med den igen.

Billige smykker uden nikkel

Selvfølgelig er det muligt at købe billige smykker, uden at de nødvendigvis indeholder nikkel. Man skal bare sørge for at være opmærksom på problemet, når man køber ind. Min anbefaling vil være, at du inden køb sikrer dig, at producenten eller leverandøren præcist kan specificere, hvilke materialer der er brugt. Det skal helst være ædelmetal eller for eksempel nikkelfrit stål. Du kan næsten være sikker på, at billige smykker uden nærmere specifikationer indeholder nikkel, da det er langt billigere end andre metaller.

Billige smykker af kunststof

Der er selvfølgelig ingen der siger, at smykker nødvendigvis skal være fremstillet af metal. Hvis du er på jagt efter et billigt smykke, kan det være en god ide at overveje, om ikke det i stedet skal være udført i et kunststof af en eller anden art, f.eks. resin. Dette materiale er meget tungt, og vil f.eks. i en halskæde opføre sig præcist som metal. Smykker forbindes traditionelt med værdi, så hvis du tænker utraditionelt, og gerne vil have billige smykker, bør du måske også overveje at tænke utraditionelt med hensyn til materialet.